vab och bak

 

Idag har vi som sagt kört vab vilket alltid blir lite segt när de inte är jättesjuka men samtidigt inte skall vara i skolan. Lovisa älskar att baka så vi valde helt enkelt att fördriva tiden med att slänga ihop en kladdis som verkligen är helt fantastiskt god i all sin enkelhet. Är ni också sugna? Här kommer receptet!

 

 

Kladdkaka

3 ekologiska ägg

4,5 dl ekologiskt socker

2.25 dl ekologiskt mjöl

0,7 dl ekologisk kakao

1 tsk ekologiskt vaniljpulver alt dubbelt så mycket vaniljsocker

en rejäl nypa salt

150 gram ekologiskt smör

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader samt passa på att smöra och ströa en större pajform.

Vispa ihop ägg och socker, tillsätt sedan de torra varorna och låt vispa tills smeten blir jämn, eftersom det inte är något bakpulver inblandat gör det inget om det vispas ett tag. Medan smeten blir jämn passar det bra att smälta smöret som sedan sakta rörs ner, vispa inte då det heta smöret kan brännas om det skvätter över.

Grädda i 175 grader i 20 min och låt sedan svalna.

Enklaste kakan som blir härligt seg och kladdig.

 

   

 

Nu skall det serveras middag här men efter det skall Lovisa få servera oss sin kaka med härligt fluffig grädde till!

Ha en fin kväll!